IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Robinhood успя да бие пазарните очаквания

Въпреки това ентусиазмът на клиентите продължава да намалява

11:37 | 03.11.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Robinhood Markets Inc. обяви приходи за третото тримесечие, които надминаха прогнозите на анализаторите, тъй като трансакциите леко се възстановиха.

Приходите възлизат на 361 млн. долара, което надхвърля средната оценка на анкетираните от Bloomberg анализатори за 357,8 млн. долара. Нетната загуба е 175 млн. долара, или 20 цента на акция, се казва в изявление на базираната в Менло Парк, Калифорния, компания. 

Акциите на Robinhood поскъпнаха с 4% до 11,86 долара в следборсовата търговия в Ню Йорк. Акциите Книжата загубиха 36% от стойността си тази година до края на редовната търговия и цели 70% от първичното си публично предлагане през юли 2021 г.

Тъй като Robinhood все още разчита на трансакциите на потребителите за по-голямата част от приходите си, спадът в търговската активност нанася щети на бизнеса. Компанията направи обрат в стратегията си, намалявайки разходите чрез съкращаване на работни места и затваряне на офиси, като същевременно въведе функции, насочени към най-активните потребители на приложението за търговия.

Въпреки тези усилия ентусиазмът на клиентите намалява. Месечно активните потребители са намалели до 12,2 млн. в края на септември, което представлява спад от 8% спрямо предходния месец.

Последното тримесечие „продължи да бъде трудна търговска среда за клиентите, но ние сме окуражени да видим, че клиентите продължават да внасят милиарди долари в своите акаунти", заяви главният финансов директор Джейсън Уорник в конферентен разговор с журналисти.

Приходите от трансакции на Robinhood за третото тримесечие възлизат на 208 млн. долара, за което допринасят увеличенията в търговията с опции и акции в сравнение с предходния тримесечен период. Приходите от трансакции с криптовалути обаче се понижиха с 12% спрямо второто тримесечие до 51 млн. долара и под очакванията на анализаторите за 56,1 млн. долара. 

Други компании също пострадаха от резкия спад на цените на криптовалутите, тъй като индустрията продължава да е засегната от срива на големи блокчейн платформи, измами и съкращения. MicroStrategy Inc, най-големият публично търгуван корпоративен собственик на биткойни в света, отчете загуба за третото тримесечие във вторник и заяви, че е направила разходи за обезценка на своите биткойн авоари в размер на 727 хил. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:38 | 03.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Стартъпи виж още

Коментари

Финанси виж още